Festival Amadeus i Mali Amadeus

 13. MEĐUNARODNI FESTIVAL MUZIKE  "AMADEUS"

u Beogradu 

16. maj - 21. jun

Imamo veliku čast da Vam predstavimo 13. po redu MEĐUNARODNI FESTIVAL MUZIKE AMADEUS u Beogradu, za učenike svih predškolskih, osnovnih i srednjih muzičkih  škola iz zemlje i inostranstva. Takmičarskog je karaktera, a najbolji učesnici osvojiće nagradu (laureat, prvu, drugu, treću nagradu ili pohvalu)  i imaće priliku da nastupe na nekom od svečanih  koncerata u okviru revijalnog dela festivala.

Festival Amadeus počinje 16. maja takmičenjem najmlađih učesnika u muzičko- scenskom nastupu pod nazivom "MALI AMADEUS", a trajaće sve do 21. juna kada je zakazan poslednji koncert revijalnog dela festivala u Narodnom muzeju u Beogradu, na svetski dan muzike. 

Ove godine će, po prvi put, muzička škola Amadeus organizovati AUDICIJU za stipendiste muzičke škole Amadeus u školskoj 2020/2021. godini. 

Sva deca uzrasta od 5 do 15 godina, koja lepo pevaju ili žele da sviraju neki instrument, mogu da se prijave i osvoje nagradu: BESPLATNU GODINU ŠKOLOVANJA U MŠ AMADEUS u školskoj 2020/2021. godini (VIOLINA, VIOLONČELO, GITARA, KLAVIR, SOLO PEVANJE ILI PRIPREMNU NASTAVU ZA OSNOVNU MUZIČKU ŠKOLU). - više informacija na stranici MALI AMADEUS!

Takmičarski deo za učenike osnovnih i srednjih muzičkih škola biće održan 22. i 24. maja  u svečanoj sali muzičke škole "Amadeus" (Čukarica). Stručni žiri, sastavljen od eminentnih profesora iz zemlje i inostranstva, ocenjivaće učesnike i dodeliti im nagrade.

Rezultati takmičenja i raspored učesnika po salama u kojima će nastupiti sa jednom kompozicijom po preporuci žirija biće istaknuti na sajtu škole najkasnije tri dana po završetku takmičenja.

Propozicije takmičenja nalaze se u dokumentu PRAVILNIK FESTIVALA koji možete preuzeti na dnu stranice. 

Raspored revijalnih koncerata:

  • 01. jun Biblioteka grada Beograda
  • 08. jun Kulturni centar Beograda
  • 16. jun Kuća Đure Jakšića
  • 21. jun Narodni muzej u Beogradu

*Organizatori zadržavaju pravo izmene termina održavanja revijalnih koncerata, o čemu će svi biti blagovremeno obavešteni.

Rok za podnošenje prijava je 15. maj  2020. godine. 

 
Muzički festival AMADEUS  prvi put je održan 2008. godine  i do sada je okupio veliki broj učenika osnovnih i srednjih muzičkih škola Srbije, kao i veliki broj dece predškolskog uzrasta koja nastupaju u pripremi MŠ Amadeus.  Posle sedam godina festivalu se priključuje i baletska omladina Srbije, a vec sledeće godine dobija međunarodni karakter.
 
Međunarodni Festival muzike i igre Amadeus je jedinstven u zemlji i održava se sa ciljem razvoja kulture u našoj zemlji i motivacije mladih umetnika da kroz svaki nastup unapređuju svoje izvođačko umeće. Kod učesnika razvija veštinu sviranja i igre, muzičko i baletsko obrazovanje, ljubav prema umetnosti i takmičarski duh.
 
Prva tri dana festivala  su takmičarskog karaktera kada žiri dodeljuje nagrade i raspoređuje takmičare na 5 revijalnih koncerata. Sistem nagrađivanja je osmišljen da motiviše sve učesnike da sledeće izvođenje bude još bolje.
 
Cilj revijalnog dela festivala je da najbolji učesnici  dobiju priliku da se upoznaju sa najznačajnijim, najlepšim akustičnim salama u Beogradu i na taj način uvedu u svet profesionalnih umetnika. Iz godine u godinu festival ima sve veći broj i učesnika i publike. 
 
 

ULAZ NA SVE KONCERTE JE SLOBODAN!

 

 

The 13th INTERNATIONAL FESTIVAL OF MUSIC  “AMADEUS” in Belgrade, Serbia

We are honoured to invite you to

The 13th INTERNATIONAL FESTIVAL OF MUSIC  “AMADEUS” in Belgrade, Serbia

Students of primary and secondary music schools  operating in Serbia or abroad are eligible to apply for the festival and become its participants.

The list of registration fees can be found in the Festival's Rules and Regulations document at the bottom of the page.

The necessary application documents (legibly filled-in application form, a photocopy of the student’s grade report card and a proof of payment) are to be delivered by mail, in person or by e-mail at skola@amadeus.edu.rs, application deadline being May 15th 2020.

 

COMPETITION DAYS:

 

COMING SOON!

 

 

NONCOMPETITIVE CONCERTS:

 COMING SOON!

    

                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Preuzmite dokumenta: