FESTIVAL "Mali Amadeus" i AUDICIJA

 

5. FESTIVAL MALI AMADEUS 

13. MEĐUNARODNI  FESTIVAL MUZIKE AMADEUS  - prestižno takmičenje učenika osnovnih i srednjih muzičkih škola iz zemlje i inostranstva u Beogradu ove godine traje od 16. maja do 21. juna.

 

Prvi dan festivala svečano će biti otvoren povorkom mališana kroz Tašmajdanski park do pozorišta „Duško Radović“ gde će svi u glas otpevati pesmu „Nek svud ljubav sja“. Potom će na sceni pozorišta početi takmičenje polaznika Beogradskih predškolskih ustanova

– 5. FESTIVAL VRTIĆA „MALI AMADEUS“.

Predškolske ustanove koje imaju stručnu saradnju sa MŠ Amadeus imaju priliku da se  svojim grupama polaznika predstave publici, osvoje nagrade i diplome, a  mališanima pruže priliku da aktivno učestvuju u veličanstvenom događaju punom dečijih osmeha i utisaka za pamćenje.
Festival vrtića „Mali Amadeus“ je takmičenje polaznika vrtića i predškolskih ustanova  u muzičko-scenskom nastupu,  u pripremi i organizaciji  Osnovne i srednje muzičke škole Amadeus.

Festival vrtića „Mali Amadeus“ prvi put je održan 2016. godine i zvanično postao deo prestižnog takmičenja učenika osnovnih i srednjnih muzičkih škola iz zemlje i inostranstva - MEĐUNARODNOG FESTIVALA MUZIKE A M A D E U S.  Od tada, svake godine u maju mesecu– MEĐUNARODNI  FESTIVAL MUZIKE AMADEUS – počinje takmičenjem najmlađih – festivalom vrtića  „MALI AMADEUS“.

Grupe mališana se  svojim uvežbanim scenskim nastupima (plesna/muzička tačka, skeč..) predstavljaju publici i stručnom žiriju koji ih ocenjuje i  dodeljuje im nagrade. Rezultati takmičenja objavljuju se na sajtu škole www.amadeus.edu.rs  jedan dan posle takmičenja.

Dodela diploma je organizovana na  svečanom koncertu laureata MEĐUNARODNOG FESTIVALA MUZIKE AMADEUS u nekoj od prestižnih sala u Beogradu (Narodno pozorište (2017, 2018) , Dom vojske Srbije  (2019), Zadužbina Ilije M. Kolarca  (2016), Narodni muzej  (2020) ).

U toku trajanja takmičenja, u foajeu pozorišta mališanima će biti predstavljene muzičke radionice „Kreativnog tima muzičke škole Amadeus“.       Dok čekaju svoj nastup učesnici će moći da se  zabave zanimljivim muzičkim sadržajima.     Učenici srednje muzičke škole održaće promociju   interaktivne igrice „MUZIČKA GALAKSIJA“  (originalan projekat pegagoga i profesora škole). Igrica je edukativnog karaktera, namenjena deci predškolskog uzrasta, da  na zabavan način i za kratko vreme upoznaju najznačajnije kompozitore, njihova dela, instrumente i osnove muzičke pismenosti.

Muzički festival „Mali Amadeus“ je osmišljen sa ciljem promocije muzičkog obrazovanja kod najmlađih. Kroz zabavu, muziku i igru kod dece razvija ljubav prema muzici, muzikalnost, maštovitost (kreativnost kroz pripremu kostima za nastup), zajedničko stvaralaštvo i značaj timskog rada.
Organizacijom festivala afirmišemo najmlađe sugrađanje i otpočinjemo strateški projekat u oblasti kulture. Mališanima i roditeljima poklanjamo nezaboravne trenutke a igrom, druženjem i jedinstvenim sadržajem gradu poklanjamo poseban  edukativni festival po meri deteta koji će tog dana Beograd učiniti prestonicom dečje kulture.

Pravilnik i Prijavu za Festival "Mali Amadeus"  možete preuzeti na dnu strane.

AUDICIJA za stipendiste MŠ Amadeus u školskoj 2020/2021

Osnovna i srednja muzička škola „Amadeus“ je obezbedila

STIPENDIJE
za najtalentovanije polaznike u školskoj 2020/2021.g

 

Kao vodeći promoter muzičkog obrazovanja u zemlji muzička škola „Amadeus“, prvi put posle 16 godina rada sponzoriše mlade talente!

 

OSNOVNA I SREDNJA MUZIČKA ŠKOLA „AMADEUS“

organizuje AUDICIJU 

16. maja, 2020. godine

u pozorištu „Duško Radović“
sa početkom u 12 časova

 u okviru 13. MEĐUNARODNOG FESTIVALA MUZIKE „AMADEUS“.
(Nakon održavanja festivala vrtića „Mali Amadeus“)

 

 

Na AUDICIJU za stipendiste  muzičke škole „Amadeus“ mogu da se prijave deca uzrasta od 5 do 15 godina koja lepo pevaju ili žele da sviraju neki instrument.

Stručni žiri sastavljen od licenciranih pedagoga muzičke škole „Amadeus“ oceniće pevanje kandidata i odabrati najuspešniju decu  koja će imati priliku da osvoje

stipendiju u školskoj 2020/2021. godini za:

- pripremnu nastavu    (5 do 9 godina)

- nastavu violine, violončela, klavira, gitare    ( 6 do 10 godina)

- nastavu solo pevanja (10 do 15 godina)

Deca koja žele da se takmiče i osvoje godinu dana besplatnog školovanja potrebno je da se prijave putem e-adrese škole skola@amadeus.edu.rs i ostave podatke (ime, prezime, datum rodjenja, kontakt telefon, kontakt e-mail) i dodju na AUDICIJU u pozorište Duško Radović 16. maja u 12 časova. 

Žiri će dodeliti:

- jednu nagradu za instrument VIOLINA (potpuno besplatna nastava godinu dana)

- jednu nagradu za instrument VIOLONČELO (potpuno besplatna nastava godinu dana)

- dve nagrade za instrument KLAVIR (takmičar plaća 30% od cene školarine)

- dve nagrade za instrument GITARA (takmičar plaća 30% od cene školarine)

- dve nagrade za instrument SOLO PEVANJE (takmičar plaća 30% od cene školarine)

- ograničen broj nagrada za decu koja prođu audiciju za PRIPREMNU NASTAVU (godinu dana potpuno besplatno)

 

ULAZ NA SVE KONCERTE U OKVIRU FESTIVALA JE SLOBODAN!

Preuzmite dokumenta: