Muzički trenutak

Tokom dugogodišnjeg rada sa učenicima svih generacija, profesori naše škole proizveli su originalan program. Metodički dobro osmišljena i umetnički nadahnuta saradnja učenika i profesora dovela je do finalnog programa MUZIČKI TRENUTAK! Pre svega, napravljen je sa ciljem da na interaktivan i kreativan  način pomogne učenicima da savladaju redovan  plan i program. Kod polaznika razvija maštu, kreativnost, timski rad, podstiče razmenu ideja i slobodu izražavanja kroz muzičke forme.
Muzički trenutak predstavlja ciklus koncerata koje škole organizuje više puta u toku školske godine. Tim stručnih pedagoga zajedno sa učenicima svake školske godine predstavi publici nekoliko projekata u vidu mjuzikla, književne večeri ili tematskog koncerta. 
 
Cilj je da  kroz  aktivan rad na projektu  polaznici upoznaju: razne profesije koje se odnose na stvaranje nekog muzičko-scenskog dela, osnovne elemente dirigovanja i komponovanja, pripremu aranžmana za hor i orkestar, kompozitore i njihova dela, scenske forme i oblike.  Profesori nastoje da učenike animiraju i ohrabre u iznošenju ideja i njihovoj realizaciji. 
 
U do sadašnjem radu učenici su predstavili
     - tematske koncerte: Ruska muzika i kultura; Iran - muzika, kultura i tradicija; Kuba - muzika i ples; Turska - muzika, kultura i običaji; 
     - mjuzikle: "Mocartov muzički vremeplov" i "Muzička galaksija" - u potpunosti originalno delo profesora i učenika škole.