Srednja muzička škola "Amadeus"

OBRAZOVANJE, KULTURA, UMETNOST I JAVNO INFORMISANJE

REDOVNO ILI VANREDNO ŠKOLOVANJE!

OPŠTEOBRAZOVNI (GIMNAZIJSKI)  + STRUČNI (MUZIČKI) PREDMETI

-ZAJEDNO ILI ODVOJENO

Bez obzira na godine starosti! 

 

U želji da omogući što bolje uslove za razvoj i motivaciju mladih i talentovanih učenika, srednja muzička škola "Amadeus" je napravila poseban program za svoje srednjoškolce.

SMEROVI:

 • VOKALNO- INSTRUMENTALNI (muzički izvođač)

             /ciljevi nastave: da učenici kroz školovanje steknu određen nivo znanja i veština za solističko izvođenje muzike ili u kamernim sastavima i orkestrima, na instrumentu za koji su se školovali ili vokalno (pevanje)

 • TEORETSKI

             /ciljevi nastave: učenici se upoznaju sa razvojem muzičke teorije, pedagogije i psihologije, kao i da steknu znanja iz svih oblasti umetnosti, komponovanja, analiziranja i aranžiranja muzičkog dela. Kroz praktičan rad učenici stiču znanja i veštine za organizaciju i osmišljavanje nastave i koncertnih aktivnosti.

 • ETNOMUZIKOLOGIJA

             /ciljevi nastave: da se učenici na interaktivan i interesantan način upoznaju sa specifičnostima našeg muzičkog fenomena po kome smo prepoznatljivi u celom svetu. Školovanjem stiču znanja i veštine za izvođenje tradicionalne muzike i upoznaju se sa razvojem istorije, kulture, narodnim običajima, svetovnim i duhovnim, predanjima iz davnina.

 • MUZIČKA PRODUKCIJA

             /ciljevi nastave: učenici se upoznaju sa radom u studiju, teoretski i praktično. Stiču tehnike komponovanja i aranžiranja, upoznaju se sa svim muzičkim pravcima i žanrovima, osnovama prava, organizacije i marketinga.

 

Srednja muzička škola "Amadeus" školuje buduće zaposlene u obrazovanju, kulturi, umetnosti i javnom informisanju.

Pored mogućnosti za dalje školovanje srednja muzička škola "Amadeus" nudi perspektivu u zaposlenju, što je odvaja od drugih obrazovnih ustanova u zemlji. 

Naši licencirani i stručni saradnici čine tim  profesora koji su tokom dugogodišnjeg rada  osmislili mehanizme za uspešno usavršavanje mladih, bilo da se opredele za dalje školovanje ili žele da zauzmu visoke pozicije u poslovnom svetu. Pored gimnazijskih predmeta, lepog pevanja, sviranja i stručnih teoretskih predmeta srednja škola Amadeus je pokretač ideja i motivator mladih da svoje ideje usmere i ostvare svoje ciljeve. Uz inovativne progrme i projekte učenici stiču praksu i neophodna znanja  iz osnova pravnog sistema, osnova organizacije rada, marketinga i medijskog oglašavanja (public relations). 

 

Sa diplomom srednje muzičke škole "Amadeus" otvaraju se mogućnosti zaposlenja na poziciji ofis menadžera u oblastima: obrazovanje, kultura, umetnost i javno informisanje. 

Ofis menadžer u oblastima: kultura, umetnost, obrazovanje i javno informisanje je veoma tražena radna pozicija koja pruža mogućnost daljeg napredovanja.

OSTALE RADNE POZICIJE SA DIPLOMOM SREDNJE MUZIČKE ŠKOLE "AMADEUS" SU:

- IZVOĐAČ MUZIČAR  / možete napraviti svoj sastav (bend) i nastupati u svojoj ili tuđoj radnoj organizaciji, orkestru u zemlji ili inostranstvu

 

- PRODUCENT  / ukoliko Vas interesuje rad u studiju, dizajn zvuka, aranžiranje i komponovanje svih muzičkih žanrova, organizacija i marketing

 

- ORGANIZATOR KONCERATA, KULTURNO-OBRAZOVNIH I KULTURNO-UMETNIČKIH PROGRAMA  

 

- AUTOR I ORGANIZATOR EDUKATIVNIH RADIONICA U PREDŠKOLSKIM USTANOVAMA / za učenike koje interesuje rad sa decom ili u budučnosti rad sa studentima, dobar početak je biti autor programa ili radionica u predškolskim ustanovama

 

-MARKETING MENADŽER / svaka ozbiljna kompanija ima svoj stručni marketing tim, a ako posedujete talenat za odnose sa javnošču i marketing možete konkurisati na ovu radnu poziciju.

 

- AUTOR, VODITELJ ILI ORGANIZATOR  PROGRAMA NA RADIJU I TELEVIZIJI / ako ste kreativni, organizovani, imate dobre ideje i volite popularnost onda je ovo  radna pozicija na koju treba da konkurišete

 

- AUTOR TEKSTOVA U ŠTAMPANIM MEDIJIMA

 

PREZENTACIJU SREDNJE MUZIČKE ŠKOLE "AMADEUS" MOŽETE POGLEDATI NA LINKU ISPOD

https://www.youtube.com/watch?v=ENmUPmBDKUc&t=56s

Sa diplomom srednje muzičke škole "Amadeus", učenik može da konkuriše na sve državne i privatne  fakultete, visoke škole i akademije u zemlji i inostranstvu!

Ponosni smo na naše učenike koji studiraju ili su završili studije na muzičkoj akademiji, akademiji dramskih umetnosti, filološkom fakultetu, FON-u, menadžmentu. Neki od njih nastavili su školovanje u Austriji, Engleskoj, Rusiji, Americi. 

Srednja muzička škole "Amadeus" je reformator muzičke pedagogije koja uz pomoć moderne tehnologije pruža mogućnost za sticanje znanja i veština koje su neophodne za uključivanje u moderno i perspektivno društvo. 

Inovativnim pristupom i savremenim metodama srednja muzička škole "Amadeus" kod svojih učenika razvija veštine i sposobnosti iz oblasti obrazovanja, kulture, umetnosti i javnog informisanja. 

Tokom nastavnih aktivnosti učenici su angažovani na izradi edukativnih projekata. Nastupaju na koncertima, kulturnim i obrazovnim događajima kao solisti, članovi hora, kamernih ansambala i kao autori.

PREDNOSTI 
 • Mogućnost odabira: opšteobrazovni i stručni predmeti - odvojeno ili zajedno 
 • Prilagođen raspored časova i nastavne metode za učenike koji pohađaju neku od stručnih škola ili gimnazija, a muzička škola je dodatno obrazovanje.
 • Mogućnost vanrednog školovanja
 • Ubrzano napredovanje za izuzetno talentovane učenike
 • Stručni seminari eminentnih profesora sa muzičke akademije i iz inostranstva
 • Razmena učenika sa drugim srednjim školama u inostranstvu
 • Obrazovanje odraslih